CLOSE
Back To Top

Historiek

Van buffetkasten tot algemeen maatwerk van keukens en kasten

De eerste steen van het bedrijf Splendide – toen nog “Fontein” genoemd – werd gelegd in 1928. Toen lag de focus van zaakvoerder Remi Van Wesepoel op de productie van losstaande keuken buffetkasten. Er werd toen al gehamerd op kwalitatief materiaal en een klantgerichte aanpak.

In 1965 besloot de zoon Marcel Van Wesepoel de specialisatie van Splendide te verleggen naar het huidige dienstenpakket, namelijk maatwerk keukens en andere kasten op maat.

Toen Jean-Marie – de zoon van Marcel – in 1983 in het bedrijf kwam, gingen de uitbereidingen snel. Er werd een eigen lakafdeling opgestart, en de gebouwen, machines en toonzaal werden verder uitgebreid. Intussen stond Splendide al bekend voor zijn kwalitatieve en hedendaagse keukeninrichtingen, met vele tevreden klanten tot gevolg.

4 generaties maatwerk

In 2017 werd duidelijk dat ook Jean-Marie’s zoon Pieter-Jan zijn schouders onder het bedrijf zou zetten. Nu de vierde generatie Van Wesepoels deel werd van Splendide, kwamen de innovaties snel. Het machinepark werd vernieuwd met onder andere een computer gestuurde zaagmachine en een CNC boormachine.

De aankoop van een tweede CNC machine staat op het verlanglijstje. Met een grotere, snellere en meer gesofisticeerde machine kan zaag-, frees- en boorwerk gecombineerd uitgevoerd worden. Ook nog betere computergestuurde tekenprogramma’s en visualisaties zijn gepland. Als kers op de taart zal ook de toonzaal vernieuwd en uitgebreid worden.

Ambachtelijkheid en innovatie

Splendide staat nog steeds voor puur Belgisch maatwerk dat van a tot z in eigen beheer uitgevoerd wordt. We maken interieurstukken waar zowel wij als de eigenaar trots op zijn.

Het authentieke, ambachtelijke en persoonlijke karakter vormt nog steeds de kern van onze aanpak. Ook het oog voor kwaliteit en details ging niet verloren. Vandaag de dag vullen we deze waarden aan met voortdurende innovatie.

Misschien kunnen we ook jouw woning verrijken met een keuken, badkamer, dressing, bureau, haardwand, livingmeubel of kast op maat? Neem een kijkje naar onze realisaties en ontdek ons tijdloos, modern, hedendaags, minimalistisch, landelijk en klassiek maatwerk. Of contacteer ons voor een eerste vrijblijvende afspraak! We ontvangen jou graag in onze toonzaal in het Oost-Vlaamse Serskamp (Wichelen).