CLOSE
Back To Top

Splendide keukens

Hoe Splendide traditie mengt met moderniteit: het project Verborgen Perfectie

Met een achterban van vier generaties aan maatwerkspecialisten is ons bedrijf geworteld in traditie en vakmanschap. Die jarenlange traditie passen we nog steeds toe bij onze hedendaagse projecten. Zo vermengen we authentieke, maar bewezen technieken met de moderne en hedendaagse noden en trends. Het project Verborgen Perfectie maakt op een subtiele, toch unieke en kenmerkende manier een knipoog naar het verleden.

Pivotdeuren

Hoewel het nu gangbaarder is dat draaideuren op de vloer draaien, waarbij het gewicht van de deur dus op de vloer steunt, werd er bij het project Verborgen Perfectie voor gekozen om de deuren op de traditionele wijze op te hangen. Door de draaideuren op te hangen in het frame en op die manier te laten draaien, krijg je langs de buitenkant de typische zwarte staafjes (pivots of scharnieren) te zien. Bij dit project werd er bewust gekozen om deze unieke elementen naar voren te brengen. Het ketelzwart van deze pivots – ontworpen door een smid – contrasteert mooi met het strakke wit van de eikenhouten kasten. Op die manier vormt het eindresultaat de ideale combinatie van authenticiteit en moderniteit.

Unieke handgrepen

Die authenticiteit wordt verder doorgetrokken in de handgrepen van de kasten. De opvallende, goudkleurige handgreepjes zijn handgemaakt door Van Cronenburg uit Gent, op vraag van de klant. Van Cronenburg ontwerpt vooral handgrepen voor erfgoedgebouwen, kastelen en Engelse landhuizen, op de traditionele manier, om zo de historische sfeer opnieuw te integreren in hedendaagse interieurs. Hun oog voor detail en vakmanschap komt duidelijk naar voren in de afwerking van deze goudkleurige kunstwerkjes.

Moderne & multifunctionele maatkasten

Naast de ambachtelijke en traditionele toetsen in het ontwerp van deze maatkasten, is er ook ruimte voor moderne technieken. Zo werden de maatkasten volledig gemaakt uit massief eikenhout waarbij de binnenkant van de kast een ander uitzicht krijgt dan de buitenkant. Binnenin de kast is het eikenhout gebleekt. Het heldere uitzicht werd verkregen door alle kleur uit het eikenhout te trekken en dit vervolgens af te werken met een matte vernis. Daarnaast bevat de kast naast lades ook drie uitneembare dienbladen. Aangezien de kast als drankkast fungeert, kunnen drankjes zo makkelijk rechtstreeks ingeschonken en geserveerd worden.

Het ontwerp van deze maatkasten werd gemaakt door architect Bernard De Clerck en uitgevoerd door Splendide.

Ook interesse in een interieurproject op maat? Neem gerust contact op.

 

Pieter-Jan van Splendide