CLOSE
Back To Top

Splendide keukens

Kijk 10 jaar later binnen in deze molenaarskeuken van Splendide

Dat de kwaliteit van onze Splendide keukens jarenlang meegaat, ontdekken jullie in deze blog. We geven jullie een unieke blik in de keuken van een molenaarswoning in Tielt-Kanegem. 10 jaar geleden kwam de bewoner van deze woning in contact met mijn grootvader, Marcel Van Wesepoel, de oprichter van Splendide Keukens. Hij gaf zijn zoon – mijn vader, Jean-Marie – meteen de opdracht een keuken te plaatsen in deze authentieke molenaarswoning.

Het landelijke karakter van de Mevrouwmolen 

De molenaarswoning bevindt zich vlak naast de Mevrouwmolen – ook Vrouwenmolen genoemd- , een windmolen die vroeger als korenmolen fungeerde en begin deze eeuw volledig gerestaureerd werd. De bewoners wilden graag het landelijke karakter van de Mevrouwmolen en de bijhorende woning doortrekken in de keuken. Architect Stephane Boens ontwierp deze molenaarskeuken en Splendide vulde zijn plan vervolgens in met de gepaste materialen en technieken.

Eikenhout en een authentieke Aga stoof

Het landelijke en strakke karakter komt duidelijk naar voren in de materialen die gebruikt werden bij het ontwerpen van deze keuken. De kasten werden volledig uitgewerkt in massieve eik en zijn onbehandeld gebleven waardoor ze hun natuurlijke uitstraling behouden. Verder is het grote werkblad van zo’n 5 meter lang gemaakt uit arduin. De natuurlijke materialen in deze keuken worden afgewisseld met authentieke, Engelse kranen en een crèmekleurig Aga fornuis dat authenticiteit en klasse uitstraalt en perfect past binnen deze molenaarswoning.

Tijdloos in een nieuw jasje 

Zoals je op de foto’s kan zien, zijn de keukens van Splendide tijdloos en behouden ze, op gebruikssporen na, hun oorspronkelijke klasse, karakter en kwaliteit.

Ontdek meer foto’s van het project Mevrouw Molen.

Ook op zoek naar een tijdloze, duurzame en kwaliteitsvolle keuken? Splendide helpt je graag verder!

 

Pieter-Jan van Splendide